Przepis:Sezam upraż na suchej patelni. Sałatę i miętę opłucz i osusz na ręczniku papierowym. Marchewkę obierz i pokrój na cienkie paseczki. Tofu odsącz z zalewy i pokrój na 20 cienkich pasków. W małej miseczce wymieszaj składniki sosu do tofu: 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki wody, 2 łyżeczki cukru trzcinowego, chili. Na małej patelni podsmaż paski tofu, kiedy będzie już zrumienione zalej je sosem i smaż do wchłonięcia. Odłóż do ostudzenia. Przygotuj płytkie naczynie o średnicy arkusza papieru ryżowego, np. patelnię, formę na tartę, tortownicę i wlej do niego wodę. Każdy arkusz papieru zanurz w wodzie na kilka sekund, wyjmij i ułóż na czystej ściereczce. Środek posyp uprażonym sezamem, ułóż listek mięty i garść sałaty, pasek tofu i kilka kawałków marchewki. Arkusz zwiń ściśle jak krokieta. Pozostały sos sojowy wymieszaj z sokiem pomarańczowym, octem ryżowym, 4 łyżkami cukru trzcinowego, rozdrobnionym czosnkiem i startym imbirem. Spring rollsy podawaj z sosem.