Id kategorii - 38
Itemid - 878
view - article
id - 17
referer -
uri - /article/38-mylisz-e-wiadomie-decydujesz/17-mylisz-e-wiadomie-decydujesz
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register
Na tapecie
Przepis na dziś
  • Czy możemy jeść kwiaty?

    Czy możemy jeść kwiaty?

    Tak! Przecież to żadna nowość – brokuły, kalafior oraz karczoch to także kwiaty! Jak się okazuje, wiele z naszych kwiatów ogrodowych możemy wykorzystać nie tylko do wazonu, ale i na talerzu. Dodatek kwiatów do serów czy sałatek spowoduje, że będą one miały oryginalny smak i niespotykany wygląd. Należy jednak pamiętać, że na walory smakowe kwiatów jadalnych ma wpływ czas ich zbioru. Młode liście i pędy powinno się zrywać przed kwitnieniem.

    Przeczytaj cały…
Więcej aktualności...
  • 23 lipca
    Kwaśna tarta z czarną porzeczką

    Liczba porcji:8

    Składniki:

    • Mąka orkiszowa: 250 g
    • Masło extra: 150 g
    • Cukier: 30 g
    • Jaja: 1
    • Sól
    • Ser twarogowy półtłusty: 200 g
    • Porzeczki: 400 g
    • Cukier trzcinowy: 20 g

    Przepis:

    Mąkę wymieszaj z 3 łyżkami cukru i szczyptą soli. Następnie posiekaj z masłem, dodaj jajko i wyrób kruche ciasto. Ciasto schowaj do lodówki na ok 1 godzinę. Rozgrzej piekarnik do 180­oC. Formę na tartę posmaruj masłem, ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj na kształt przygotowanej formy. Wylep...

    Przeczytaj cały…

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!