Id kategorii - 0
Itemid - 4
view - category
id - 61
referer -
uri - /aktualnosci?start=45
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
konkurs dla klas I-III

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs dla szkół

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer_zobaczPlanujeGotuje.pl
kreator jadłospisów

pointer zobacz#BrudnoTu
mapa dzikich wysypisk 

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

jestem prosumentem2



Joomla Extensions powered by Joobi

Na tapecie

Jak zdrowa jest czekolada?

jak Zdrowa jest czekoladaBardzo często pojawiają się doniesienia o tym, że czekolada ma właściwości prozdrowotne. Badania faktycznie dowodzą, że czekolada może dobrze działać na serce, pracę mózgu, a także obniżać ciśnienie krwi. Jest to związane z obecnością flawanoli, czyli naturalnych antyoksydantów, które występują w wielu produktach spożywczych. Nie ma więc wątpliwości, że jedząc czekoladę dostarczamy sobie cennych składników, ważnych dla naszego zdrowia. Pytanie brzmi - jak cennych? Czy faktycznie korzyści płynące z jedzenia czekolady są na tyle duże, aby przezwyciężyć minusy?

Czytaj więcej...

 

WESOŁYCH ŚWIĄT!

FBOS zyczenia 2017Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia składamy naszym czytelnikom życzenia ciepłych i spokojnych Świąt oraz wszelkiej pomyślności i radości w życiu zawodowym i prywatnym!

Czytaj więcej...

 

Właściwości lecznicze i działanie goździków

zdrowe gozdzikiGoździki zyskują szczególną popularność w okresie zimowym, zwłaszcza teraz gdy pogoda nas nie rozpieszcza. Wielu z nas kojarzy je z okresem przedświątecznym, kiedy ich aromat unosi się po całej kuchni lub w kawiarni. Nie wszyscy jednak zdajemy sobie sprawę z ich właściwości zdrowotnych i z tego, że zdaniem naukowców, powinniśmy z nich korzystać regularnie.

Czytaj więcej...

 

Czy spożywanie niskotłuszczowych produktów mlecznych zwiększa ryzyko wystąpienia choroby Parkinsona?

Mleko nalewane z dzbanka do szklankiW badaniu opublikowanym w Neurology, czasopiśmie medycznym Amerykańskiej Akademii Neurologii (American Academ of Neurology), naukowcy zaobserwowali związek pomiędzy spożywaniem 3 porcji niskotłuszczowych produktów mlecznych w ciągu dnia, a większym ryzykiem wystąpienia choroby Parkinsona.

Czytaj więcej...

 

7 produktów spożywczych, które mogą być szkodliwe dla psa

Człowiek karmi ręką psaNiektóre produkty spożywcze, które są bezpieczne dla ludzi, mogą być bardzo szkodliwe dla psów.

Czytaj więcej...

 

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!