Id kategorii - 61
Itemid - 4
view - article
id - 3045
referer -
uri - /aktualnosci/3045-4-bezcenne-rady-dzieki-ktorym-gotowanie-bedzie-latwiejsze
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

4 bezcenne rady, dzięki którym gotowanie będzie łatwiejsze

Utworzono: czwartek, 05, styczeń 2017 10:04

mityW kuchni oprócz talentu kulinarnego przydaje się też trochę sprytu. Przedstawiamy kilka sposobów na ułatwienie sobie życia.

Sposób na cytrynę

Najlepiej nakłuć owoc wykałaczką i wycisnąć sok z dziurki. Dzięki temu masz pełną kontrolę nad ilością dodawanego płynu. Z reguły wyciskamy sok z przekrojonej połówki. Błąd. To powoduje, że cytryna szybko wysycha.

Przesolona potrawa

Danie z nadmiarem soli nie musi wylądować w koszu. Wystarczy, że do gotującej się np. zupy wlejesz białko. Wchłonie ono sól, a wysoka temperatura zetnie je, więc bez trudu wyłowisz białko z potrawy.

Resztki miodu

Jeśli skończył Ci się miód, ale na ściankach słoika jest jeszcze dużo resztek, włóż go do miski z gorącą wodą. Ciepło sprawi, że miód upłynni się i odklei.

Tarka zamiast maszynki

Gotowe mięso mielone, sprzedawane w sklepach, często ma kiepską jakość. Dlatego lepiej kupić ładny kawałek np. wołowiny i zmielić samemu. Jeśli nie masz w domu maszynki, z pomocą przyjdzie zwykła tarka. Mięso wystarczy zetrzeć na grubych oczkach.

źródło: www.o2.pl

 

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!