Id kategorii - 61
Itemid - 4
view - article
id - 3045
referer -
uri - /aktualnosci/3045-4-bezcenne-rady-dzieki-ktorym-gotowanie-bedzie-latwiejsze
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
konkurs dla klas I-III

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs dla szkół

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer_zobaczPlanujeGotuje.pl
kreator jadłospisów

pointer zobaczBrudnoTu
mapa dzikich wysypisk 

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

4 bezcenne rady, dzięki którym gotowanie będzie łatwiejsze

Utworzono: czwartek, 05, styczeń 2017 10:04

mityW kuchni oprócz talentu kulinarnego przydaje się też trochę sprytu. Przedstawiamy kilka sposobów na ułatwienie sobie życia.

Sposób na cytrynę

Najlepiej nakłuć owoc wykałaczką i wycisnąć sok z dziurki. Dzięki temu masz pełną kontrolę nad ilością dodawanego płynu. Z reguły wyciskamy sok z przekrojonej połówki. Błąd. To powoduje, że cytryna szybko wysycha.

Przesolona potrawa

Danie z nadmiarem soli nie musi wylądować w koszu. Wystarczy, że do gotującej się np. zupy wlejesz białko. Wchłonie ono sól, a wysoka temperatura zetnie je, więc bez trudu wyłowisz białko z potrawy.

Resztki miodu

Jeśli skończył Ci się miód, ale na ściankach słoika jest jeszcze dużo resztek, włóż go do miski z gorącą wodą. Ciepło sprawi, że miód upłynni się i odklei.

Tarka zamiast maszynki

Gotowe mięso mielone, sprzedawane w sklepach, często ma kiepską jakość. Dlatego lepiej kupić ładny kawałek np. wołowiny i zmielić samemu. Jeśli nie masz w domu maszynki, z pomocą przyjdzie zwykła tarka. Mięso wystarczy zetrzeć na grubych oczkach.

źródło: www.o2.pl

 

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!