Id kategorii - 61
Itemid - 4
view - article
id - 2994
referer -
uri - /aktualnosci/2994-jak-szybko-pozbyc-sie-zapachu-czosnku
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Jak szybko pozbyć się zapachu czosnku?

Utworzono: wtorek, 18, październik 2016 13:32

czosnekProsty sposób, aby Twój oddech nie odstraszał innych.

Jeżeli kochasz czosnek, to możesz jeść go samego, z chlebem lub jako dodatek do sałatki. Niezależnie jaki sposób wybierzesz, to zapach czosnku będzie Ci towarzyszył jeszcze pewien czas. Nie jest to zapach, który wszyscy lubią, zwłaszcza gdy chodzi o oddech. Można jednak poradzić sobie i z tym.

Oczywiście najłatwiej byłoby, gdyby każdy w grupie zjadł czosnek, żeby jego zapach nikomu nie przeszkadzał. Jeśli nie jest to możliwe, można zastosować inne rozwiązanie. Okazuje się, że kiedy oddech ma zapach czosnku, wystarczy zjeść jabłko! Dlaczego? Enzymy zawarte w tych owocach odpowiadają nie tylko za ciemnienie jabłka, gdy jest ono obrane i pokrojone, ale również działają jak naturalny dezodorant na siarczki odpowiadające za czosnkowe wyziewy. Teraz czosnek i przebywanie w towarzystwie nie będą ze sobą kolidowały.

źródło: www.purewow.com

ilustracja: pixabay.com

 

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!